Samsung Galaxy S vs iPhone

Zoals al in de vorige blog aangegeven. Krijg je met de hedendaagse smartphone veel aandacht aan tafel. Een vraag die ik vaak krijg is wat de verschillen zijn tussen een iPhone en de Samsung Galaxy S. Voor mijzelf was de keuze snel gemaakt. Als front-runner van Google Apps kan een Android telefoon niet uitblijven. Daarnaast zie ik uiteraard wel andere argumenten om voor de een of de ander te kiezen. Bij deze een korte vergelijking op basis van reviews en Galaxy gebruikerservaring.

The Looks
Over look and feel heeft iedereen zo zijn smaak. Zelf denk ik dat iPhone een iets betere behuizing biedt. Ziet er gewoon beter en robuuster uit dan de Galaxy S. De Galaxy S is qua achterkant ook krasgevoelig, iets waar de iPhone geen last van zal hebben.

Hardware specs:

Processor1Ghz, Apple A41Ghz, Cortex-A8
Scherm3,5 inch 640 x 960 pixels
Retina IPS display
4,0 inch 480 x 800 pixels
Super AMOLED
Camera5MP met flits5MP zonder flits
Videocamera720p HD filmopname720p HD filmopname
Geheugen16 gb of 32 gb
Geen uitbreiding mogelijk
8 of 16 gb,
extra slot voor 32 gb micro SD
BatterijStand-by-tijd: 300 uur,
Spreektijd: 14 uur
Stand-by-tijd: 750 uur,
Spreektijd: 13 uur
Gewicht137 Gram118 Gram
Afmetingen115.2 x 58.6 x 9.3 mm122.4 x 64.2 x 9.9 mm
OverigBluetooth 2.1Bluetooth 3.0
TV out
Radio

Op hardware spec gebied zijn het volgens mij beide winnaars. Ze verschillen niet veel. Ook het verschil in bluetooth zal voor veel gebruikers niet uitmaken. Radio is nog wel iets waar ik zelf wel van kan genieten. Ondanks de vele digitale mogelijkheden, is een radio soms best fijn.


Standaard applicaties
Het grote voordeel van Apple is naar mijn mening dat alle applicatie min of meer dezelfde buttons, etc. gebruiken. Ze zijn dus allemaal makkelijk in gebruik. En dat is wel een plus punt, daar ik zelf toch nog wel eens moeite hebt met de Galaxy qua bediening. De eerste dagen had ik zeker moeite om alle applicatie te gebruiken. Op de Android lijkt mij de integratie met Google, twitter, facebook, etc beter te gaan dan met de iPhone. Als je dus een flink gebruik maakt van deze diensten, dan levert Samsung Galaxy S volgens mij betere integratie.


Apps Marketplace
Voor beide telefoons is een apps market place beschikbaar. Op de Android marketplace zijn vele (gratis) applicaties te vinden. Android heeft qua applicatie platform naar mijn mening meer potentie dan iPhone. Probleem nu is nog wel eens dat de applicatie soms niet lekker of niet 100% werkt. Dit komt omdat er bij Android 'geen' controle opzit. Voordat je iets installeert ben je dus aangewezen op de reviews van anderen of zelf moeten 'testen'. Als je je beperkt tot de populaire applicaties, dan is natuurlijk alles prima in orde. Bij de iPhone marketplace wordt de applicatie eerste getest door Apple. Je hebt daar dus meer garanties dat iets werkt. Ook is de interface over de applicaties heen meer gelijk, dus makkelijker naar mijn mening.

Overig
Andere items die ik nog wil delen zijn de problemen die gemeld worden, cq die ik ervaar. Voor de iPhone speelt het probleem van slechtere ontvangst dan nodig zou zijn. Voor Galaxy S speelt een GPS probleem (dat ik zelf niet ervaar). Qua PC connectiviteit is Samsung waardeloos (vond ik eerst). Je moet hem aan een USB kabel leggen voordat hij kan communiceren met de Samsung PC software. Later merkte ik dat ik hem eigenlijk bijna nooit aan de PC hangt. Alles doe je toch via wifi. De pricing van de toestellen kan natuurlijk ook een item zijn. De Galaxy S I9000 is toch wat goedkoper van de iPhone.

Conclusie?
Tja die is voor iedereen anders naar mijn mening. Succes met de beslissing!

2 opmerkingen:

  1. Mooie revieuw. Bedankt!!
    Wat ook nog een mogelijk voordeel van de Galaxy S kan zijn is dat je de batterij kunt vervangen mocht deze na een x periode te ver in capaciteit zijn gedaald.
    Ik ben er nog niet uit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de Galaxy S gekozen omdat het goedkoper is en ik heb de juiste keuze genomen :D Hij is super, het enige verschil met iPhone is dat hij geen flits heeft en het gewicht en de afmetingen..

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.