BPOS Standaard en Dedicated; het verschil

Soms lijkt het of ik mij alleen bezig hou met Google Apps, maar dat is natuurlijk niet zo. Ook IBM Lotuslive en Microsoft BPOS hebben mij aandacht. Maar mijn kennis is minder diep op die producten, je kan tenslotte niet alles uitgebreid proberen.


Door iemand die met BPOS bezig is werd mij gevraagd wat het verschil is tussen BPOS-S (Standaard) en BPOS-D (Dedicated).
Wel eerste verschil is dat BPOS-D maar voor enkele bedrijven beschikbaar is. Je hebt namelijke een instap drempel van 5.000 gebruikers nodig. Microsoft / partner richten namelijk voor jou een dedicated cloud in. Dit brengt natuurlijk een investeringsdrempel met zich mee.


De vraag had natuurlijk betrekking op de feature verschillen. Deze had ik echter niet paraat, en moest daar ook nog even voor zoeken. Ik kon het niet vinden op microsoft.com, maar het zal er vast wel staan. (wie weet de URL?)

Wel kwam ik onderstaande chart tegen. Leek mij grotendeels wel te kloppen. Daar het grote verschil tussen Standard en Dedicated is dat Exchange Domein instellingen niet gewijzigd kunnen worden bij Standard. Bij standaad zit je op een zogenaamde public / shared cloud omgeving, bij dedicated zit je op een dedicated cloud.

Als Microsoft BPOS switched naar 2010 (gepland in Q1 2011 hoorde ik) zal dit overzicht hopelijk niet meer gelden. Ik verwacht dat Standard en Dedicated qua mogelijkheden naar elkaar toe groeien. De dedicated is dan alleen nog interessant als je aparte SLA afspraken wilt maken of aparte afspraken over locatie data opslag.  (IMHO)


ServiceFeatureStandardDedicated
Exchange OnlineArchiving complianceyes
Antivirusyesyes
Antispamyesyes
Mobilityyesyes
Outlook connectivityyesyes
Shared contacts, tasksyesyes
E-mail, shared calendar, OWAyesyes
Sharepoint OnlineBusiness process formsyes
Excel Servicesyes
Enterprise data searchyes
Site searchyesyes
My sitesyes
Enterprise/Web contentyesyes
People and personalizationyes
Blogs, wikis, intranet sitesyesyes
Templates and Web partsyesyes
Communications OnlineFederation/complianceyes
1:1 PC video and voiceyesyes
Communicator connectivityyesyes
Instant messaging/presence awarenessyesyes
Live MeetingMultiparty voice and videoyesyes
Application sharingyesyes
Live Meeting Web accessyesyes

Origineel op: 
The chart above accompan an article published by Directions on Microsoft, an independent research firm focused exclusively on Microsoft strategy & technology.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.