Remote Powerpoint - Android

Ik had behoefte aan een remote bediening van mijn PC vanaf mijn Android telefoon. Dit enerzijds voor muziek afspelen, anderzijds voor Powerpoints tonen.

Voor Android platform zijn er vele remotes. Ze werken allemaal min of meer hetzelfde. Je hebt een server component die je moet installeren op een PC en een client die je installeert op je Android telefoon.

Bij deze enkele geprobeerd:

Unified Remotewww.unifiedremote.com
Ziet er het meest professioneel uit. 1 min punt voor mij. Het werkt niet :(


gpad; www.gpad.mobi
De voorlopige winnaar. Dit is eigenlijk een  platform. Via gPad download je applicatie profielen. Dit betekent wat mooie knopjes met daarachter toest combinaties. Je hebt voor bijna alles aan een gPad, maar je kan elk applicatie profiel wijzigen, uitbreiden, etc.  Super dus. Werkt ook nog eenvoudig om je PC te connecten via Wifi. Enige nadeel de interactie is beperkt tot het doorgeven van toetsenbord input en muis bewegingen. Je krijgt geen info terug van de server. Bijvoorbeeld, ik wil door de muziek library heen scrollen, kan niet. Ik wil de juiste powerpoint bestand zoeken, kan niet. Etc.

Multiremote; http://android.collaud.net/multiremote
Developer is een frans man. Website en applicatie zijn dus deels frans :(
Lijkt gewoon een remote keyboard en muis.

Gmote2.0; http://www.gmote.org
Remote keyboard en muis. Leuk, werkt. Maar niet handig.

Voice remote; http://code.google.com/p/voice-remote-android/
Via je stem commando's laten uitvoeren op je PC. Vast leuk, maar niet wat ik zoek.

Mijn probleem met alle remotes tot nu toe is dat je alleen maar opdrachten doorgeeft. Bij Powerpoint remote zou ik verwachten dat je de PPT slide met speakernotes op je Android ziet. Bij een remote voor VLC of Mediaplayer zou ik verwachten dat je door de muziek library kan bladeren. Niks van dat echter tegengekomen. Deze functionaliteit is echter wel beschikbaar op mijn oude Nokia 95. Hopelijk binnenkort ook op Android.

2 opmerkingen:

 1. Hi Richard, heb je ook naar PhoneMyPC gekeken? Die gebruik ik vaak. Is echt goud omdat je zelfs live view van je desktop op je telefoon kan streamen én daarop kunt acteren.

  Groet,
  Floris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PhoneMyPC ziet er inderdaad goed uit. Grappig dat je je hele deskop kan viewen.
  Lijkt mij echter een 'dood' project. Sinds 2 jan 2010 was de laatste update, volgende week nieuwe release met support voor login. Lijkt een hele lange week geworden :)
  Maar als nu al werkt is het voor nu natuurlijk prima.
  Thanx

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.