Samsung I9000 Galaxy S review

Al ruim een week ben ik de trotse bezitter van een Android, Samsung Galaxy telefoon. Uiteraard (!?) roept deze telefoon belangstellende vragen en opmerkingen op. De whoh en whauw is redelijk hoog. De vraag "en bevalt hij" hoor je dan vaak, en de opmerking "ik twijfel momenteel tussen X of Y, wat vind jij?" volgt dan ook al snel.

Naar mijn mening worden smartphones zo veelzijdig gebruikt, dat een éénduidig antwoord niet meer mogelijk is. Net zoals bij een PC, moet je bedenken wat je er mee wilt doen. Zo is een game PC voor thuis wat anders  dan een laptop voor het werk. Op de ene wil je een snelle grafische processor, op de andere een lange batterijduur en een compact design. Zo is het ook een beetje met een smartphone.
Zelf gebruik ik mijn smartphone zeer veelzijdig, prive en zakelijk. Games spelen doe ik niet. In de auto gebruik ik de smartphone als navigatie. Contact administratie is vital voor mij. Het lezen van mijn agenda is een ander belangrijk aspect. Prive gebruik ik hem regelmatig om buiten een foto te nemen. Mail lezen doe ik zelden. Items die ik altijd miste op mijn Nokia N95 was het benaderen van de Global Address List van Exchange om collega's te bellen. Internet gebruikte ik zelden op de N95. Scherm was gewoon te klein. Teksten intikken, of SMS-en vond ik ook te lastig.

Na een week met de Samsung aan de slag te zijn kan ik zeggen dat de meeste onderdelen min of meer hetzelfde werken. Ik kan nog steeds navigeren (wel is de standaard stem van Google Navigatie waardeloos), camera (5 megapixels) maakt prima foto's (of video's), contact administratie is prachtig geïntegreerd met de Google en Twitter  (voordat ik iemand bel zie ik nog even zijn laatste Tweets, etc.). Batterij gaat wel razendsnel leeg, zeker met de navigatie. Al 2 maal zonder stroom gezeten, nu gelukkig ook een carkit.
De N95 was echter begin 2007 in mijn bezit, is er dan nog wat verbeterd de laatste 3 jaar? Ja zeker! Ik merk dat ik veel meer gebruik maak van internet. Even snel nu.nl lezen bij het ontbijt, even snel files lezen terwijl je naar de auto loopt, even wat Tweets lezen in de file, etc.
Ook het invoeren van wat tekst doe ik nu sneller. Met Swype ga je handig over het toetsenbord heen om de juiste letters aan te raken. Swype maakt er zelf het juiste woord van en zet zelf de spatie. Handig en snel.
Het grote, zeer leesbare scherm van de Samsung is ook een verademing. De telefoon is vanuit alle kanten onder alle omstandigheden goed leesbaar. Enige nadeel van een groot scherm is dat de telefoon minstens zo groot is :) De telefoon is overigens super dun en ligt. Eigenlijk ongelooflijk dat al die techniek in zo'n dun ding kan.
De huidige alternatieven als HTC Desire en Sony Ericsson X10 zijn denk ik ook goed, en zullen hun eigen voordelen hebben, ze missen echter het grote en heldere scherm van de Galaxy S.

Nu een verwijzing naar wat tips voor Galaxy gebruikers. Volgende keer een update over de meest gebruikte applicaties door mijzelf op deze Android.

1 opmerking:

  1. Hoe zit het bij de Samsung dan met de Global address list? Je schrijft dat je hem miste bij de Nokia, maar de Samsung heeft toch ook geen GAL ondersteuning?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.