LotusPhere 2010

Uiteraard is ook dit jaar weer een LotusPhere sessie geweest in Orlando USA. Zelf was ik hier helaas niet bij zoals bij Lotusphere 2009 en Lotusphere 2008. Dit jaar de berichtgeving dus maar eens gevolgd via het web. Hierbij een klein overzichtje van de berichtgeving over LotusPhere 2010. 


Al snel werd duidelijk dat Computable een redactie lid had gestuurd richting LotusPhere. Veel artikelen op computable.nl dus:

Naast al dit nieuws werd ook nog de eerste grote markt win genoemd over LotusLive, de cloud omgeving van  Lotus. Panasonic is de eerste grote marktpartij die naar deze cloud omgeving gaat met 185.000 gebruikers. Panasonic zou nu nog op exchange draaien. Het exacte aantal exchange\outlook gebruikers die gemigreerd worden is echter onduidelijk, IBM en Microsoft hebben daar allebei een andere mening over.
Uiteraard was niet alleen computable actief. Ook vele NL business partners en andere IT sites maakte meldingen over de IBM press releases.
Mooie samenvatting van het event leverde de IT Prosessional blog
Een zeer interessant item vanuit de IBM berichtgeving was naar mijn idee het item over Project Vulcan, wat nu al wordt vergeleken met de samensmelting van communicatie en collaboration wat Google Wave terecht wilt brengen. Ed brill had het meest uitgebreide item over project vulcan.
Andere artikelen:


Conclusie is volgens mij dat IBM nog lekker bezig is met de ontwikkeling van Lotus, helaas merk ik in de Nederlandse markt echter een significante terugloop van de interesse in Lotus. Technologies niet terecht volgens mij, maar wel de huidige realiteit. Ben benieuwd of de Lotus Loves People organisatie hier in 2010 een verandering in gaat brengen.


Tenslotte nog even een You Tube video over LotusPhere

Zie echter ook YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=6LSVy1nNZAE
LotusPhere 2010: the place to be
LotusPhere 2010: Opening show (3.30)
Lotusphere 2010 - You never know who you'll see...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.