Olympische Spelen en de IT

De Olympische Spelen 2010 in Vancouver zijn begonnen. Tijd om voor de sporters weer een prestatie neer te zetten. Atos Origin verzorgt al enkele malen de IT voor de Olympische Spelen. De overeenkomst van Atos Origin met de Olympische Spelen is het grootste sportgerelateerde IT-contract dat ooit is toegewezen en betreft de Olympische Spelen in Salt Lake City in 2002, in Athene in 2004, in Turijn in 2006, in Beijing in 2008, in Vancouver in 2010, in Londen in 2012, in Sochi in 2014 en in Rio in 2016. 
Persoonlijk vind ik dat er nog weinig over gepubliceerd wordt in Nederland, terwijl Atos Origin wel weer een grote prestatie levert om alles op IT gebied vlot te laten verlopen. Voor deze paar sportweken levert Atos Origin o.a.:

 • 800 Servers
 • 6,000 Computers
 • 4,000 Printers
 • Result system terminals, including:
  • CIS terminals (commentator information systems)
  • Intranet terminals (INFO2010)
Atos Origin integreert, beheert en beveiligt het omvangrijke IT-systeem dat de wedstrijdresultaten en informatie over de atleten in minder dan 0,3 seconde doorgeeft aan de toeschouwers en media wereldwijd. Dit project is een van de meest bedrijfskritieke IT-projecten in termen van beveiliging van gegevens, vaste budgetten en een onwrikbare deadline. 


De berichtgeving vanuit Atos Origin zelf is te volgen op de Olympische website van Atos Origin.

Olympische Video van Atos Origin:

Zie ook andere berichten op het Atos Origin YouTube.

1 opmerking:

 1. Mooie blog Richard! Mijn dochter heeft hem gebruikt voor haar spreekbeurt (over de olympische spelen).

  gr,
  Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.