Nieuwe Ubuntu installatie

Terwijl een groot deel van de wereld deze weken bezig is met windows 7 installaties en migraties heb ik deze zondag een Ubuntu installatie uitgeprobeerd. Ik had een laptop gekregen, en wilde daar schoon op beginnen. Hoewel ik bang was om (weer) te beginnen met een Ubuntu installatie nam ik toch de gok. Ik bereide mij voor op een lange avond installatie, configuraties en zoeken op google naar informatie. Echter ik volgde deze stappen:

 1. Ubuntu downloaden (ISO bestand) en branden op CD
 2. CD in de laptop, start/installatie script doorlopen
 3. Klikken op wireless icon, SSID intikken.
 4. Firefox browser starten, Google testen, Youtube testen, extra codecs installeren voor mp3, video's, etc. 
 5. Klaar
Hm, de rest van de avond dus beschikbaar om mail, rss, etc. weer eens door te lopen. Ik heb nog nooit zo snel een operating systeem geinstalleerd en zo snel een volledige werkplek te hebben. Laptop is nog snel ook.

5 opmerkingen:

 1. Heb je ook al de Ubuntu Netbook Remix geprobeerd? Zie ook mijn tweets van voor het weekend hierover.

  Appeltje eitje en een prettige UI, zeker voor sec e-mail, twitter en Docs.

  Groeten,
  Maik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als secundair is het perfect... ik blijf een beetje zitten met de utils die er voor Windows zijn en niet voor Linux. Maar ik heb tijden met Ubuntu gecraaid... met grote tevredenheid!

  Max

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zit in het menu van Ubuntu ook een optie om het hele besturingssysteem op een bootable USB stick te installeren.. heb je ook geen CD rom meer nodig en altijd een alternatief OS bij de hand.

  Gr,
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Richard,

  Als je bij Ubuntu uit gaat van de functionaliteit, dus wat je wilt doen (foto-editten, muziek luisteren ..) en niet zozeer van welk programma je precies wilt hebben, kun je met Ubuntu erg veel doen. De uitwisseling naar Windows is ook goed, benaderen van schijven, office documenten maken, enz. Ubuntu is aan te raden, zeker voor mensen die alleen basisfunctionaliteit gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

  cheap clomid

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.