Firmware update - Nokia N95

Ik las op internet dat Nokia voor mijn mobiele telefoon van het type N95 een nieuwe firmware heeft uitgebracht (35.0.001). In mijn Nokia Synchronisatie programma (OVI Suite) staat ook de melding om een nieuwe update uit te voeren voor mijn N95. Vreemd is dat Nokia (nog?) geen lijst met veranderingen heeft vrijgegeven maar volgens verschillende forums zijn dit de aanpassingen die in deze update zijn toegepast:

  • Improved Music player playlists
  • Improved Nokia Music store application
  • Embedded N-Gage games
  • Updated Maps 2.0
  • Support for Flash Lite 3.0"
Lekker dus aan de slag om een firmware upgrade uit te voeren. Via OVI suite wordt eerst een backup gemaakt, vervolgens wordt de software update gedownload en geïnstalleerd, tenslotte wordt een restore uitgevoerd van de backup in stap 1.
Na een reboot merk ik dat Nokia helaas de instellingen niet gerestored heeft. :( Dus ik mag weer 4 bluetooth apparaten autoriseren, 2 WLAN profielen instellen, en een verzameling applicaties opnieuw installeren. Helaas merk ik dat zelfs de OVI Maps 3.0 applicatie niet meer wilt opstarten :( Teleurstellend dat na een update één van de kern applicaties niet meer wilt opstarten. Het opnieuw installeren van de programma´s waarborgt wel weer dat ik direct de laatste updates van de programma´s installeer.
Wel teleurgesteld dat Nokia nog steeds geen gebruikersvriendelijke mogelijkheid heeft voor firmware updates. Misschien ging het bij mij mis omdat ik Ovi Suite gebruik. In de upgrade tekst van Nokia stond dat je PC suite moet gebruiken, maar daar ik die moest deïnstalleren tbv OVI suite (en in OVI suite kwam de upgrade melding) heb ik OVI suite gebruikt voor een upgrade.
Na de update van de volgende applicaties die ik nog steeds wil gebruiken, kwam ik ook Fring tegen. Handig voor gtalk, skype calls, en twitter. Ook maar direct geinstalleerd om te proberen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.