Google Wave & Slideshare

Op Google Docs heb ik een presentatie zitten maken van Google Wave. Ik wilde eens proberen of deze presentatie ook direct te publiceren is in SlideShare. Op SlideShare zet ik namelijk verschillende publiekelijke beschikbare presentaties. Nu had ik al eens gelezen dat je deze 2 applicaties ook kan integreren. Dit bleek inderdaad mogelijk. Vanuit SlideShare heb je een aparte optie om een Google Doc te importeren in Slideshare. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Google authenticatie API. Werkt allemaal eenvoudig. Dus, zie hieronder een presentatie die gemaakt is in Google, geïmporteerd in SlideShare.net en embedded in mijn blog op Blogger.com.
Mocht je willen reageren op de presentatie, of willen aanvullen, laat even weten. Ik kan je Google Account toevoegen aan de presentatie in Google Docs. :)

2 opmerkingen:

  1. Richard, wat is er mis met de IBM applicaties waarmee dit ook allemaal mogelijk is? Blogger is Google, Google Docs is Google...
    Mijn sites doen hetzelfde alleen dan gebaseerd op de templates van Lotus Notes. Zowel de blog als de wiki zijn 100% Notes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Guus: IBM levert ook hele mooie tooling en qua KA functionaliteit levert Microsoft, IBM en Google min of meer hetzelfde aan op hoofdlijnen.
    Wat ik in de post betoog is dat de integratie aspecten op het web (web2.0 zoals je wilt) echt zeer eenvoudig zijn. Verschillende applicaties (google apps \ slideshare \ blogger) sluiten naadloos aan op elkaar. Dat verschillende firma's via openstandaarden zo eenvoudig integratie aanbieden voor eindgebruikers is veelbelovend denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.