Google VS Twitter

Afgelopen week is Google Wave gelanceerd voor een klein publiek. Ik had ook een test account gekregen van Google om een en andere uit te testen. Het starten van een wave was wat moeilijk, daar ik nog geen andere wave gebruikers kende. Dus ik op zoek naar een paar Google Wave vrienden om het samenwerken in Wave te testen en bespreken. Voor zoeken start ik Google.nl, maar helaas bleek dat Google nog weinig nieuwe Google wave pagina's geindexeerd had op internet. Op de eerste paar Google resultaten pagina's waren alleen maar resultaten over de Googe preview video en bespreken ervan. Geen info over actuele reviews / tester van Google wave. Dit is op zich logisch omdat Google wave nog maar net vrij gegeven is.

Op dat moment realiseerde ik mij de toegevoegde waarde van Twitter search. In Twitter kon ik direct alle actuele ervaringen lezen van andere Wave gebruikers. Door simpel te tag over Google wave te volgen. In Twitter was eenvoudig te volgen wat de andere 'eerste' Google Wave gebruikers op deze wereld ervaarde met Google wave. Cool!

Grappig dat de Google Wave introductie voor mij de toegevoegde waarde aantoonde dat Twitter search een mooie aanvulling is op Google. Iets wat al langer beweerd werd, maar wat ik nog niet zelf ervaren had.
PS binnenkort volgt uiteraard een blog item over Google Wave.Technorati Tags:

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.