Mobiele innovatie

Dat mobiele techniek steeds beter wordt weet iedereen. Een interessant concept waar ik in januari tegen aanliep is de combinatie van je mobiele telefoon (met camera) en een online database.

Het concept
Het concept is eenvoudig vanuit het gebruikersperspectief. Je hebt een mobiele telefoon met camera en data abonnement. Je wilt (relevante) product informatie als je aan het winkelen bent. Je richt je mobiele telefoon met camera op een product (of een streepjescode). Je telefoon verstuurd het beeld naar het internet en je krijgt de informatie te zien die (volgens jouw profiel) getoond moet worden. Denk bijvoorbeeld aan allergie informatie voor voedsel.

Technisch gezien is dit ook goed mogelijk. Elke camera kan eenvoudig de streepjescode informatie doorsturen naar een product database. De streepjescode kan behalve de prijs informatie ook allerlei andere informatie beschikbaar stellen. De informatie kan eenvoudig via een XML feed teruggegeven worden aan het mobiele device.

De toepassingen
* Supermarkt;
in de supermarkt loop ik mij altijd te ergeren aan de verschillende etiket informatie en de moeite die je moet doen om je recepten bij elkaar te sprokkelen in de supermarkt. Een prachtig toepassing is volgens mij om de camera te richten op een streepjes code en dat ik direct menu items zie als 'ingredi├źnten', 'duurzaamheid', 'recepten', 'allergie informatie', 'achtergrond informatie', 'reviews'. Na het kiezen van een menu item krijg ik de gekozen informatie te zien voor dit product.
* winkels (dure goederen);
De meeste mensen zullen nu al een combinatie doen van online reviews lezen, prijzen vergelijken, etcetera en het daadwerkelijk fysiek winkelen in een winkelcentrum en het advies van een (goede) verkoper willen aanhoren.
Het is toch ideaal als je in de fysieke winkel je camera kan richten op een product (wasmachine) of streepjescode en je direct allerlei informatie, reviews, etc. ontvangt? Dit vereenvoudigd de koop zeker.

De praktijk
* Nokia heeft met point & find dit concept deels neergezet. Zie http://www.youtube.com/watch?v=ezct1VoRwUQ
* IBM heeft dit concept (obv streepjes code) en een digitale winkel assistent mij in januari getoond.

Ik hoop op basis van dit concept dit jaar nog een geïnteresseerde te vinden. Heb jij dus interesse in dit concept, of wil je een demo? Laat het even weten!

1 opmerking:

  1. Misschien een wat oud bericht, maar kijk hier eens naar:
    http://www.ted.com/index.php/talks/pattie_maes_demos_the_sixth_sense.html

    Echt interessant, en naar mijn idee de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.