Taking it Global - actievoeren 2.0

Het vormen van communities wordt steeds makkelijker. Het tijdperk van verenigingsleven, lidmaatschap van goededoelen, etc. lijkt wel eeuwen geleden. Onlangs mijzelf eens verdiept hoe social software ingezet kan worden ten behoeve van Goede Doelen. Blijkt, de 'gevestigde' orde van goede doelen lijkt de boot soms al gemist te hebben.
Zo stuitte ik via een tip van Don Tapscott in de video "Wikinomics" op taking it global (tig). Een online community website voor jongeren die geinteresseerd zijn in global issues. De website biedt een complete omgeving voor jongeren om een community te bouwen, actie te voeren, etc. Organisaties als Greenpeace zouden er jaloers op mogen zijn. Ipv actie voeren met bootjes, etc. ondersteund TIG dat je zelf direct actie kan voeren met behulp van community building, en andere web 2.0 aspecten. Complete 'guide to action' boeken zijn beschikbaar. Dit is actievoeren in een 2.0 vorm.
Ben benieuwd hoe de gevestigde orde van goede doelen hierop gaan reageren.

4 opmerkingen:

 1. Richard inderdaad goede doelen moeten volgens mij optimaal gebruik kunnen maken alle web 2.0 aspecten.

  Een voorbeeld is bijvoorbeeld twitter.com/engely. We zijn aan het testen of twitter voor Nobel House projecten in Nepal het juiste medium is om communicatie met de sponsoren mogelijk te maken ipv nieuwsbrieven (meer contact momenten, meer informatie, ect)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. twitter for Noble House is still under construction. dwz.....sponsors twitteren kennelijk nog niet.......opstarten staat nog in de kinderschoenen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Richard,

  ik ben toevallig ook het boek aan het lezen en was ook gebiologeerd door deze site :). Ik kan alleen door de bomen het bos niet zien en zie ook geen concrete invullingen van de acties. Het lijkt een goed idee, goed platform, maar de concretisering lijkt warrig. Of zie ik iets over het hoofd wat jij wel ziet?

  Zijn er vergelijkbare platforms/sites die jij kent?

  Hugo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hugo,
  Er zijn ook andere vergelijkbare sites. Deze site (TIG) kreeg natuurlijk veel aandacht door de relatie met Don Tapscott. Ik heb wel eens een paar sites naast elkaar gezet om te vergelijken. Ik kan je wel even wat mailen daarvan. Stuur me even je mail adres.
  Overigens, conclusie van mijn vergelijking is dat er vele sites zijn, maar dat de uitdaging toch blijft zitten in het professioneel organiseren van je doel en de organisatie daarom heen(Tja, fundraising blijft een aparte baan).

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.