zee kajak clinic

Een vriend van mij had in De Spits (http://www.spitsnet.nl/) een prijs gewonnen voor een kano cursus op zee. Een introducee was welkom, en ik was de gelukkige die mee mocht!

Zaterdagmiddag dus op weg naar Hoek van Holland, verzamelen bij strandtent de Globetrotter. Eerst maar eens aan de warme choco met slagroom. Daarna eens melden bij Vloed kanosport (www.vloedkanosport.nl). Na even omgekleed te hebben in de container (je krijgt een wetsuit en een jasje aan), volgt de uitleg. De zee kano sport is eenvoudig. Je hebt 2 soorten kano's. Planken (daar zit je op) en echte kano's waar je in zit. Je krijgt dat ook zo'n mooi flapje om je middel om te zorgen dat de kano niet volloopt met water.

Na het kiezen van een mooie kano volgt een groepsfoto bij het water. Daarna mag iedereen het gaan proberen. Zelf krijg ik nog even extra instructie van een dame die stage loopt om het omslaan onder de knie te krijgen. De eerste keer is het even schrikken, koud water, flapje gaat niet los van de kano, en het water is wel erg zout. Maar na een hap lucht lukt het toch om mezelf te bevrijden uit de kano. Nog maar een keer proberen. Tweede poging gaat soepeltjes. Dan het echte werk. Beetje peddelen tegen de golven in, omkeren, en weer terug surfen op de golven.

Top ervaring!

Ik sla nog wel 1 keer om de zee, maar zeker door de oefening in het begin lukt het eenvoudig om eruit te komen. Na 2 uur bezig te zijn geweest, worden de vingers blauw en is het tijd om weer eens terug te gaan en warm aan te kleden. Uiteraard drinken we nog wat na.

Conclusie: Zeer leuk om een keer te doen! Bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, etc. kan dit zeker een topnummer zijn.
Voor meer foto's zie: http://www.zwalker.nl/zw_xmain.php?thema=1&status=7&mode=show&foto=23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.